تاریخچه شرکت جاینت
جاینت از سال ۱۹۷۲ شروع به کار کرد. نحوه فعالیت اولیه این شرکت بصورت تولید محصول برای شرکت های بزرگ دیگر بود اما پس از چند سال، جاینت خود را به عنوان بک برند مستقل به جامعه دوچرخهسواری معرفی کرد.بطور مثال شرکت شوین از نامدارترین دوچرخه سازان آمریکایی بود که جاینت محصولات این شرکت را تولید میکرد.
شوین نقش بسیار مهمی در آینده جاینت ایفا کرد. شوین که در دهه ۷۰ میلادی با دوچرخه های دنده ای در سطح جهانی مطرح شده بود، مسیر موفقیت را برای جاینت هموارد کرد.هرچند شوین با سرعت زیاد در حال پیشرفت در صنعت دوچرخه سازی بود، اما حادثه ای در کارخانه شیکاگو مسیر پیشرفت روز افزون آن ها را با چالش جدی مواجه کردمدیران این شرکت به جای حل مشکل بوجود آمده، تمامی تولیدات خود را به شرکت جاینت واگذار کردند.
این کار یک قضیه برد-برد محسوب میشد چرا که از طرفی باعث کاهش هزینه های شوین شده و فرصت بازگشت آن ها به بازار جهانی را فراهم می ساخت
از طرف دیگر، این اتفاق و تصمیم مدیران شوین مهم ترین فرصت برای جاینت محسوب میشد تا تولیدات خود را بهبود ببخشد و نام خود را در عرصه جهانی مطرح سازد.
قرار بر این شد که جاینت سه چهارم تولید دوچرخه آمریکایی هارا بر عهده بگیرد.این فرصت مهمی برای متخصصان جاینت بود تا دانش و تکنولوژی تولید دوچرخه را از مهندسین شوین یاد بگیرند؛ البته زیاد طول نکشید که جاینت به برندی شناخته شده در جهان تبدیل شد.
پس از سال ها همکاری، چالش های جدیدتر و بزرگ تری برا شوین ایجاد شد؛ در کنار مشکلاتی که برای که برای شوین ایجاد شده بود، جاینت فناوری لازم را در کنار نیروی کار ارزان برای تولید دوچرخه های جدید فراهم آورده بود، در نتیجه فرصتی استثنایی برای انقلابی در کارخانه جاینت فراهم شد.در نهایت جاینت تصمیم به مستقل شدن و جدایی از کارخانه شوین را عملی کرد، این تصمیم جاینت، باعث سقوط شوین و رشد جاینت شد.
پس از طی مسیر های پر چالش و سخت، در نهایت جاینت در سال ۱۹۸۶ اولین دفتر خود را در اروپا و در کشور هلند تاسیس کرد و این آغازی برای ورود دوچرخه های جاینت به اروپا در دهه ۸۰ میلادی بود.
مشتریان اروپایی جاینت دو دسته بودند، دسته اول ورزشکاران حرفه ای که دوچرخه هایی با به روز ترین تکونولوژی و فناوری را نیاز داشتند و دسته دوم کاربران معمولی بودند که نیاز به یک دوچرخه عادی با کاربرد معمولی و قیمت مناسب داشتند.جاینت که شناخت خوبی از بازار اروپا داشت، توانست نیاز های هر دو دسته مشتریان را تامین کند و در مدت زمان کوتاهی، به یکی از بزرگترین صادرکنندگان دوچرخه به اروپا تبدیل شود.
پس از سال ها جدایی جاینت از شوین، جاینت به فکر بازگشت به بازار آمریکا فرو رفت. ورود جاینت به آمریکا، دوران صبر و تلاش جاینت بود چرا که آنان تا سال ها در با ضرر در بازار آمریکا فعالیت میکردند تا اینکه درنهایت پس از ۲۳ سال، توانستند در بازار امریکا کسب سود کنند.در سال ۱۹۹۳ در نهایت ورشکستگی شوین قطعی شد و درخواست ها برای خرید این شرکت افرایش یافت.بر خلاف تصور ها، جاینت در میان مشتریان شوین نبود، ظاهرا مدیران جاینت تصمیم داشتند بر روی بر روی کسب و کار خود متمرکز شوند.
با ورود به قرن بیست و یکم جاینت بر حکمرانی خود را بر بازار دوچرخه تثبیت بخشیده بود.جاینت یک برند شناخته شده در سر تا سر جهان شده بود و فروش دوچرخه های این برند بطور چشم گیری افزایش یافت.